DASTXAT MATNLARIDA MUROJAAT SHAKLLARINING QO‘LLANISHI - Ergashov Ulug‘bek (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2023)
Har qanday muloqot jarayonida murojaat shakllari albatta ishtirok etadi. Murojaat inson nutqiy jarayonining ajralmas qismidir. Murojaat shakllari so‘zlovchi bilan tinglovchining o‘zaro munosabatini bildiradi. U gap tarkibida kelib, o‘zi ishtirok qilgan gapning mazmuniga tegishli bo‘ladi. Murojaat shakllari gap bo‘laklaridan maxsus ohang bilan ajratib aytiladi. Maqolada dastxat matnlarida murojaat shakllarining qo‘llanishi tadqiq etilgan.