КОГНИТИВТІК ЛИНГВИСТИКАНЫҢ КАЛЫПТАСУ ТАРИХЫ - Ж.А. Байзаков (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2023)
Когнитивтік лингвистика когнитивизм негізінде адамға бағытталған парадигма аясында пайда болды. ХХ ғ.аяғында адамның танымдық қызметіндегі тілдің орны қарастырыла бастады.