ИНГЛИЗ ТИЛИДАГИ МИФОЛОГЕМЕЛАРНИНГ СТРУКТУРАВИЙ КЛАССИФИКАЦИЯСИ - Тошхўжаева Н. М. (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2023)
Ушбу мақола лексиканинг муҳим қатламларидан бирини ташкил этувчи бирликлар – мифологемалар структуравий классификацияси муаммоларига бағишланган. Муаллиф миф ва мифологема атамаларига изоҳ бериш билан бирга, уларнинг концептуал аҳамияти ва олам манзарасининг шаклланиншида тутган ўрни ҳақида ҳам маълумот бериб ўтади. Тадқиқот натижасида мифологемаларнинг оддий, ясама, қўшма сўз, сўз бирикмаси, фразиологик бирлик ва иқтибос шакллариидаги ўзига хос структуравий классификацияси ишлаб чиқилган.