O`QUVCHILARNI NAVОIY DОSTОNLARI ASОSIDA KОMPОZITSIYA ISHLASHGA O`RGATISH - Komoladdin Niyazov; Roza Ramanova (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2023)
Umumiy o’rta ta’lim maktablarining Tasviriy san’at darslarida mazu bo’yicha mashg’ulotlar olib boriladi. Buyuk mutafakkirlar asarlariga kompozitsiyalar tuzish ham rejalangan bo’lib, uning maqsadi o’quvchilarni tasviriy san’at asoslari yuzasidan olgan bilim, ko’nikma va malakalarini mustahkamlash, tevarak-atrofdagi go’zalliklarni ko’ra bilish va idrok etish hamda bu go’zalliklarni tasviriy san’at vositasida tez va ifodali tasvirlashga o’rgatishdan iboratdir. O’quvchilarni ijodkorlikka yo’naltirish ko’p tomonlama pedagogga ham bog’liqdir. Eng avvalo pedagog ijod qiluvchi, nazariy va amaliy malakaga ega bo’lgan, o’quvchilar bilan birgalikda ijod qila oladigan, tajribali pedagog rassom bo’lmog’i zarur.