МАМЛАКАТДА МАВЖУД ЭРКИН ИҚТИСОДИЙ ЗОНАЛАРНИ БОШҚАРИШ ТИЗИМИНИ ТАШКИЛ ЭТИШ - Шерзод Солижонович Махсудов (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2023)
Ушбу мақолада, эркин иқтисодий зоналарни ташкил этиш ва уни ривожлантириш, эркин иқтисодий зоналарга эвоюцион ёндашув, эркин иқтисодий зоналарни ташкил этишда янги иш ўринлари яратиш, мамлакат экспорт салоҳиятини ошириш, махсус иқтисодий зоналар: Эркин иқтисодий зоналар, махсус илмий –тадқиқот зоналари, туристик-рекреацион зоналар, эркин савдо зоналари, махсус саноат зоналари, амалаган оширилган экспорт ҳажми, ишлаб чиқариш маҳсулотлар ҳажми, яратилган иш ўринлар, таббий ва иқтисодий афзалликлар, эркин иқтисодий зоналар давлат томонидан тартибга солиш, эркин иқтисодий зоналар дирекцияси, эркин иқтисодий зоналарнинг энергия мустақиллиги, эркин иқтисодий зоналар бошқарув стратегияси ҳақида маълумот ёртилиб берилган.